Nieuwe eigenaar Keydollar en Drijfmesttechniek.nl

Edze Westra (l) draagt het stokje over aan Jitze van den Berg (r)

Balk, 18 juli 2022

Nieuwe eigenaar Keydollar en Drijfmesttechniek.nl

Jitze van den Berg neemt per 18 juli 2022 Keydollar B.V. en Drijfmesttechniek B.V. over van Edze Westra. De bedrijven gevestigd in Balk. De productie en verkoop zal door de nieuwe directeur op huidige voet worden voortgezet.

Professionalisering vanuit ervaring

Door de overnamen van deze bedrijven zal er een professionaliseringsslag worden gemaakt, aldus Jitze. Met de kennis en vaardigheden van de nieuwe eigenaar zullen de potenties in Europa en daarbuiten worden benut. Ook zullen er nieuwe markten worden betreden in de industriële wereld.

Passie voor landbouw

Met passie voor de landbouw en vele ervaring in de industrie ziet Jitze enorme kansen in deze twee prachtige bedrijven. Ook kunnen we in het bedrijf snelle stappen maken, dit betekent dat we samen met het huidige team gaan inzetten op innovatieve ideeën en kansen voor de toekomst.

Marktleider op gebied van mestbewerking

Drijfmesttechniek.nl is sinds jaar en dag markleider op het gebied van mestbewerkingstechnieken in Nederland. Met betrekking tot pompen, mixers en scheiders weten innovatieve en vooruitstrevende klanten in de Nederlandse markt Drijfmesttechniek.nl steeds beter te vinden. ‘Omdat we enorm veel tijd investeren in klantproblemen en klanten echt vooruit helpen zien klanten dat ook.’ aldus Jitze. In tijden van de huidige stikstofcrisis is dat wat agrarische klanten nodig hebben.

Expansiedrift in het buitenland

Omdat Nederland als agrarisch land nog steeds als voorbeeld wordt gezien merkt het zusterbedrijf Keydollar dat ook. Waar de positie in Duitsland al aanzienlijk begint te worden m.b.t mestscheiders begint daardoor de interesse uit landen als Amerika te groeien. Vanwege wetgeving en de hoge kunstmestprijzen zijn veehouders steeds meer bezig met het verbeteren van hun nutriëntenmanagement.  Keydollar mestscheiders helpen daar direct bij.