Agri XL Air

Hoog drogestofpercentage en maximaal bedieningsgemak met Keydollar’s nieuwste Agri-XL Air mestscheider.

Keydollar introduceert de nieuwe Agri-XL Air mestscheider. Deze mestscheider maakt gebruik van een zelfsturende perskop die bestaat uit vier onafhankelijke luchtcilinders. Dit draagt bij aan het behalen van een maximaal drogestofpercentage en is erg eenvoudig in gebruik.

De Agri-XL Air mestscheider is ontwikkeld met het oog op robuustheid en een maximale productiecapaciteit. De innovatieve luchtgestuurde perskop stemt de tegendruk van de vier onafhankelijke luchtcilinders af op de stroomopname. Dit zorgt ervoor dat de mestscheider veilig en relatief onderhoudsvrij kan opereren. Tevens zorgt de luchtgestuurde perskop ervoor dat de Agri-XL Air moeiteloos de meest uiteenlopende drijfmestsoorten kan scheiden zonder capaciteitsverlies.

Eerste keuze onder veehouders
Tijdens de ontwikkeling van de Agri-XL Air stonden vooral de grotere melkvee-, varkens- en kalverhouders centraal. Binnen deze doelgroep is op bedrijfsniveau een toenemende vraag naar mestscheiders die zijn uitgerust met een zelfsturende perskop. Er zijn diverse mestscheiderproducenten die standaard een zelfsturende perskop aanbieden. Het grote nadeel van deze mestscheiders is de slijtage aan de perskop en vijzel. Op basis van deze gegevens heeft Keydollar het automatische tegendruksysteem ontwikkeld. De luchtgestuurde perskop levert met minder slijtage hetzelfde drogestofpercentage.

Probleemloos mest scheiden
De slimme en degelijke tegendrukregeling levert niet alleen een uiterst efficiënte mestscheider op, maar zorgt er ook voor dat menselijke bijsturing overbodig is geworden. Bovendien zorgt de tegendrukregeling van de Agri-XL Air ervoor dat de mestscheider de “prop” nooit kan verliezen. Dit biedt het voordeel dat zelfs een lege mestscheider probleemloos kan worden opgestart.

Veelzijdig inzetbaar
Met de Agri-XL Air kunt u niet alleen de meest uiteenlopende drijfmestsoorten scheiden, maar is tevens slijtage aan de perskop tot een minimum beperkt. Dit dankzij de vier onafhankelijke luchtcilinders die op basis van stroomopname worden gestuurd. Als de stroomopnames verhogen, omdat bijvoorbeeld de structuur van de drijfmest verandert, verlaagt het tegendruksysteem automatisch de tegendruk op de vier onafhankelijke luchtcilinders. Bij een verlaging van de stroomopname door bijvoorbeeld dunnere drijfmest zal automatisch de tegendruk worden verhoogd. Dit betekent dat de tegendruk van de perskop exact is afgestemd op machineproductiviteit en –rendement. Dit alles optimaliseert de productie en houdt de bedrijfkosten zo laag mogelijk. Deze nieuwe ontwikkelingen en technologie passen binnen de visie van Keydollar


Klik op een van de onderstaande links om de foto’s begeleidend bij het persbericht te downloaden

Persbericht

Video 1

Video 2

Afbeelding 1

Afbeelding 2

Afbeelding 3