Filter mestscheider Keydollar

Hightech filters

Onderhoud is voor velen een gevreesd verschijnsel. Het komt vaak onverwachts en op een ongelukkig moment. Bij Keydollar zijn we dagelijks bezig onze machines te verbeteren en ervoor te zorgen dat een scheider zo weinig mogelijk onderhoud nodig heeft. Dat betekent dat we de verschillende onderdelen van de scheiders zo sterk mogelijk maken. We vertellen graag meer over de deze onderdelen en wat het verschil maakt. Deze keer: de filters van de Agri XL-mestscheider.

De Wedge Wire filter

In de markt zult u vaak mestscheiders tegenkomen met filters gemaakt van zogenaamd Wedge Wire. De draden van deze filters worden eerst plat aan elkaar gelast en daarna in de ronde vorm gebogen. Bij onze Agri XL ondervonden we hierbij een aantal nadelen: er kunnen alleen zachte metaalsoorten gebruikt worden, omdat harde soorten zullen breken bij dit proces. Bovendien brengen de gebogen draden veel spanning op de filters, wat erg nadelig is bij een dergelijke mestscheider met hoge capaciteit. Dit werkt noodgedwongen onderhoud snel in de hand.

Filter mestscheider

Wedge Wire filter

Filter mestscheider

Deel van een Wedge Wire filter voor het in vorm gebogen is.

Mestscheider filter

De filter wordt door buiging kwetsbaar bij hoge capaciteit.

Hoge capaciteit

Onze Agri XL heeft veel capaciteit en de druk in de filters is extreem hoog. Hierdoor zou een gewone Wedge Wire filter meer slijtage hebben en een verhoogde kans op breken. Bij Keydollar hebben we daarom samen met onze partner betere filters ontwikkeld die we inmiddels al meerdere jaren gebruiken.

Hightech proces

De filters worden gemaakt door middel van laserlassen. Dat gaat zo: allereerst maken we eigen support rings waar alle draden handmatig in worden gezet. Vervolgens last een laser ze aan elkaar vast. Dit is een enorm hightech productieproces dat erg tijdrovend is. Het levert echter een geweldig resultaat op: de spanning op de draden is veel minder groot , waardoor de filters in het geheel vele malen sterker zijn. Hierdoor gaan ze vaak wel twee keer langer mee dan de Wedge Wire filters van de concurrent!

Filter Keydollar mestscheider

Support ring met een korte draad.

De draden worden één voor één in de support rings geplaatst.

Filter Keydollar mestscheider

Wanneer alle draden op hun plek zitten, worden ze met de laser gelast.

Wilt u meer weten over onze Agri XL mestscheider?